Diploma Eerste Hulp

16 juli 2018

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. 

Diploma
Het Diploma geeft aan dat jouw kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het Diploma kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren. In die periode houd je jouw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp opleider te volgen.

Examen
Het examen Eerste Hulp staat open voor aankomende eerstehulpverleners vanaf 16 jaar. Voor 12 - 16 jarigen is het mogelijk om met toestemming van de ouders/voogd deel te nemen aan het examen en na schriftelijke instemming van de bestuurder van Het Oranje Kruis. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar examens@ehbo.nl.

Het onafhankelijke examen wordt afgenomen door een examinator van Het Oranje Kruis. Over het examen kun je meer lezen in het Algemeen Examenreglement en het Examenreglement Diploma Eerste Hulp.

Route via Rode Kruis 
Ben je al in het bezit van een geldige Rode Kruis-certificering? Dan is het mogelijk zonder examen ook je Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis te behalen. Voor welke certificering dit van toepassing is en wat je hiervoor met doen, lees je in dit document.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie.

Cursuskiezer
Benieuwd waar jij de opleiding tot dit Diploma kunt volgen? Bezoek dan onze Cursuskiezer. Daar hebben we alle opleiders op een rijtje gezet.

Wil je een examen aanvragen? Meld je dan aan in de portal.


Eindtermen Diploma Eerste Hulp

Examenreglement Diploma Eerste Hulp

Programma examen Diploma Eerste Hulp

Examenseries Diploma Eerste Hulp