Adviezen ketenpartners samengevat

Het Oranje Kruis deelt op deze pagina alle relevante informatie en berichtgeving van (keten)partners. Op deze manier blijft u via onze website op de hoogte van de laatste stand van zaken en berichtgevingen vanuit de overheid, het RIVM en andere instanties. De belangrijkste adviezen worden op deze pagina samengevat. Op chronologische volgorde en met verwijzing naar de officiële bron, zonder aanpassingen van Het Oranje Kruis.

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april
Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Nederlandse aanpak van het coronavirus en veelgestelde vragen
De Rijksoverheid heeft een speciale pagina met meest gestelde vragen over de aanpak van COVID-19 in Nederland. Op deze pagina vind je antwoorden op vragen over thuisblijven & afstand houden, boodschappen doen, social distancing en groepsvorming & samenscholingsverbod. Lees hier meer.

Instructie en adviezen Rijksoverheid en RIVM
Het Oranje Kruis volgt steeds instructie en adviezen door Rijksoverheid en RIVM op. Dientengevolge hebben wij onze examinering tot nader opgeschort. Dit betekent in de praktijk dat wij wachten tot de heroverweging, van de aanvullende en aangescherpte maatregelen, op 6 april aanstaande. Lees hier de aanvullende maatregelen getroffen op 23 maart.

Advies NRR over reanimatie
De Nederlandse Reanimatie Raad heeft een advies uitgebracht over de gevolgen van mogelijke beperkingen van burgerhulpverleners bij reanimatie in verband met de COVID-19 pandemie. Dit advies is opgesteld door de NRR in samenspraak met Ambulancezorg Nederland, de Nederlandse Vereniging van Medische Managers Ambulancediensten, HartslagNu en het RIVM. Lees hier het volledige advies van de NRR.

Informatievideo Rijksoverheid maatregelen bij COVID-19