Het Oranje kruis 115 jaar jong!

geplaatst op 07 juni 2024

Het is zover: Het Oranje Kruis bestaat zaterdag 8 juni 115 jaar! Niet een heel spannend jubileum, maar toch iets om even bij stil te staan. Want in deze bestaansgeschiedenis hebben zowel de eerstehulpverlening als de stichting grote ontwikkelingen doorgemaakt. Met als resultaat een veiliger Nederland, waarin Het Oranje Kruis het kenniscentrum is op het gebied van EHBO.

Ook de komende decennia willen we de kennis en kunde van eerstehulpverlening zoveel mogelijk verspreiden in het land. Daarvoor hebben we onszelf, en daarmee eigenlijk het hele land, een doel gesteld: in 2030 is er altijd iemand in de buurt die eerste hulp kan, durft en gaat verlenen waar nodig. Ambitieus? Zeker! Maar wel een doel waarmee iedereen in ons land in goede handen is. Dus laten we hier met z’n allen de schouders onder zetten en ervoor zorgen dat dit doel gerealiseerd wordt. Dan blijft Het Oranje Kruis ook de volgende 115 jaar hier graag een grote rol in spelen.